Viden for livet
Sitemap  Vis som udskriftvenlig side
Du er her:  Home > Science > Naturfag på tværs

 

Naturfag på tværs
- en samarbejdsmodel for gymnasium og folkeskole i Silkeborg Kommune

1. Det moderne gymnasiebesøg:

Det moderne gymnasiebesøg forsøger, tilsvarende et moderne virksomhedsbesøg, at vise noget nyt – men i sammenhæng med det øvrige arbejde i folkeskolen. ”Det moderne virksomhedsbesøg” indeholder såvel forberedelse og efterbehandling samt danner sammenhæng med det øvrige arbejde i folkeskoleklassen. Når folkeskoleelever besøger gymnasiet, er der altså ikke tale om et ”sodavandsbesøg”, men om noget som foregår i en faglig sammenhæng. Denne sammenhæng kræver forberedelse og efterbehandling af såvel elever og lærere.

Set fra gymnasieelevers synspunkt er et besøg af en folkeskoleklasse en faglig formidlingsopgave som skal løses (i en eksamenslignende situation). Dertil kommer, at gymnasieeleverne indtager en vejledende rolle i forhold til det eksperimentelle arbejde. Alt i alt giver det gymnasieeleverne mulighed for at arbejde med væsentlige dele af de kernekompetencer, som er et centralt element i naturvidenskabelig undervisning i gymnasiet.

Hvad får man ud af at deltage i et besøg?

Hvad er forskellen mellem brobygning og denne type besøg?

Vejledning til gymnasiebesøg

Hvis du er interesseret at din klasse skal på et moderne gymnasiebesøg på Silkeborg Gymnasium, skal du sende en e - mail med oplysninger om dit navn, klasse, fag, skole (mv.) til fk(at)silkeborg-gym.dk.