Viden for livet
Sitemap  Vis som udskriftvenlig side
Jorden set fra 40.000 km højde. SG har direkte kontakt til satellitten METOSAT som benyttes bl.a. til vejrudsigten i TV.
Du er her:  Home > Science > Geovidenskab

SG udbyder Geovidenskab A i naturvidenskabelig studieretning  allerede fra i år!

1. g elever på SG får nu en ekstra mulighed, når de skal foretage det endelige valg af studieretning til november. Det drejer sig om faget Geovidenskab A som er en del af en ny studieretning.


Nye udfordringer
Den nye studieretning er et forsøg, der skal bidrage til dansk førerposition inden for teknologi, forskning og udvikling. Nye udfordringer har ført til, at industri og forskningsinstitutioner efterspørger færdigheder indenfor eks. klima, energi, miljø og Jordens ressourcer. Studieretningen med Geovidenskab A lægger op til en tæt kontakt med eksterne institutioner og virksomheder indenfor disse områder.


Adgang til videregående uddannelse
Geovidenskab A er kombineret med matematik A og kemi B, hvilket giver direkte adgang til de fleste naturvidenskabelige videregående uddannelser.


Geovidenskab A
Faget Geovidenskab A kan opfattes som en blanding af naturgeografi og fysik. Det omhandler de geologiske og fysiske fænomener på Jorden. Observationer og eksperimenter fører i samspil til udvikling af en naturfaglig indsigt, der bidrager til en forståelse af menneskets livsvilkår, ressourceudnyttelse og påvirkning af naturen.