Viden for livet
Sitemap  Vis som udskriftvenlig side
Du er her:  Home > Om SG > Skolens mål og værdier > Sports College

Er sportsgrene som fodbold, kajak og kano, håndbold eller cykling en stor del af dit liv, og har du lyst til at kombinere det med dit uddannelsesforløb, så er Silkeborg Sports College en god mulighed for dig. Her gennemfører du en almindelig STX-uddannelse, samtidig med at du har noget af din træning i én af de nævnte sportsgrene lagt ind i skoleskemaet.

Elever, der går på Silkeborg Sports College, kan vælge mellem to forskellige studieretninger på Silkeborg Gymnasium. På den ene studieretning er studieretningsfagene engelsk A, samfundsfag B og psykologi B, og på den anden er studieretningsfagene matematik A, fysik B og kemi B.

Formålet med din uddannelse på STX er at forberede dig til at studere videre og at give dig almen viden. Du har efterfølgende mulighed for at læse videre på en kort, en mellemlang eller en lang videregående uddannelse. Du får en række kompetencer, som bredt kvalificerer dig, uanset om du ønsker en videregående uddannelse eller ej.

Optagelse
Du skal søge ind både på Silkeborg Gymnasium og på Sports College. I april/maj i optagelsesåret indkalder vi dig og dine forældre til en samtale, og på baggrund af denne samtale, dine sportslige præstationer og udtalelser fra skolen, vurderer vi så, hvem der kan optages.

Silkeborg Gymnasiums Sports College koordinator, Mikkel Eltved, kan kontaktes via me(at)silkeborg-gym.dk eller på tlf.86810800.

Ansøgning om optagelse foregår via www.optagelse.dk
Går du i 9. eller 10. klasse, hjælper din skole og/eller din UU-vejleder dig med at udfylde din uddannelsesplan og at søge via
www.optagelse.dk

Du skal anføre, hvilken af de to studieretninger, du ønsker at følge (engelsk A, samfundsfag B og psykologi B eller matematik A, fysik B og kemi B), ligesom du skal oplyse, hvilken sportsgren du ønsker at blive optaget på.

*       Mere om Silkeborg Sports College