Viden for livet
Sitemap  Vis som udskriftvenlig side
Erik Olesen
Du er her:  Home > Om SG > Rektors velkomst

Rektors velkomst

At gå i gymnasiet i dag indebærer, at man møder kammerater og lærere som stiller krav til én; at man er villig til at lære nyt og til at lære på nye måder.
At gå i gymnasiet i dag indebærer, at man er villig til at afprøve sine holdninger i dialog med andre; at man har lyst til og er åben over for at lade sig inspirere.

En moderne skole i en moderne tid søger at finde balancen mellem de velprøvede og velkendte undervisningsformer og de nye muligheder som bl.a. den moderne teknologi giver. Der veksles mellem klasseundervisning, projektarbejde, virtuelle IT-forløb, laboratoriearbejde og gruppearbejde.

Dynamik og fleksibilitet er centrale begreber i denne sammenhæng.
Men for at kunne leve op til kravene om tidssvarende og elevengagerende undervisningsformer skal også de fysiske rammer være i orden. I alle lokaler er der adgang til internettet; flere er udstyret med helt moderne fremvisningsudstyr og der er computere lige ved hånden.

I mellemtimer, i frikvarterer og efter skoletid kan vore elever finde en arbejdsplads, hvor de alene eller i deres gruppe kan færdiggøre deres projekt. Har man behov for en hjælpende hånd, sidder faglærere klar til at hjælpe i vores lektiecafé.

Musiklivet på Silkeborg Gymnasium er rigt og varieret - man kan synge i kor, man kan spille i diverse orkestre og man kan melde sig til forskellige musikalske opgaver i forbindelse med teaterarrangementer og de store fester.

Er man til idræt er der mulighed for at nyde det sociale samvær efter skoletid på atletikstadion, i ’spejlsalen’ med musik og bevægelse, med boldspil i hallen og på fodboldbanen. Samtidig kan du deltage i forskellige discipliner på vore skolehold, der succesrigt hvert år repræsenterer Silkeborg Gymnasium.

Ønsker man at dyrke andre kreative sider af sin personlighed, fx. billedkunst, er der også mulighed for det efter skoletid.
Har man en skuespiller i maven, eller kan man blot godt lide at optræde, kan man udfolde sig i vore store teater- og musicalarrangementer.

Skolen er et åbent miljø - det er elevernes arbejdsplads, og vi byder jer velkomne både i og uden for skoletiden.

Fest og farver - det skal der naturligvis også være. Festlige er elevfesterne arrangeret af et initiativrigt festudvalg. Farverig og flot er 3g'ernes fest den sidste skoledag, hvor der danses af i det stiveste puds.

Her på Silkeborg Gymnasium lægger vi vægt på, at eleverne trives - det kræver respekt for den enkelte, en god omgangstone i det daglige, at man opfører sig ordentligt og at man passer på skolen.

Til gengæld kan man så hver dag nyde de smukke omgivelser, kunst på væggene, Galleri A med vekslende udstillinger, en velholdt skole og duften af nybagte boller og kanelsnegle fra kantinen.

At gå i gymnasiet i dag indebærer at man giver sig selv chancen for at få faglige, personlige og sociale udfordringer.

Velkommen til Silkeborg Gymnasium.